Külföldi bankszámlák bejelentési kötelezettsége

2018. január 29.

A már korábban meglévő külföldi számlák bejelentési határideje január 31.!

A 2018. január 01-től hatályos új Art. (2017. évi CL. törvény az adózás rendjéről) rendelkezése szerint a cégbírósági bejegyzésre kötelezett adózóknak be kell jelenteniük külföldi bankszámláikat a NAV felé. Be kell jelenteni a külföldi pénzintézet nevét, az ott nyitott számla számát valamint a számlanyitás, illetve -zárás dátumát.

A bejelentési kötelezettséget 18T201T nyomtatványon 2018. január 31-ig kell teljesíteni a 2018. január 1-jén már meglévő külföldi bankszámlák esetében, a továbbiakban pedig a számlanyitást, ill. -zárást követő 15 napon belül kell eleget tenni a bejelentési kötelezettségnek.

Rólunk mondták

Nagyon jól együtt tudunk működni, gyors és pontos információt szoktunk kapni kérdéseinkre.

Teletál Ételfutár Kft.

Mi is próbálunk minden anyagot időben, normálisan összerakva rendelkezésre bocsátani, és így persze mi is időben megkapunk mindent. Legutóbb tb-ellenőrzésünk is volt, ahonnan büntetés nélkül távoztunk, mert nem tudtak fogást találni rajtunk, de persze megint csak a jó együttműködésünk is kellett hozzá. Már hosszú évekre (inkább évtizedekre) nyúlik vissza a kapcsolatunk. Ha bármilyen kérdésünk felmerül, igyekeztek megválaszolni, segíteni.

Más Festékbolt Kft.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!