Hírek

EHO-mentes lett az ingatlan-bérbeadás

EHO-mentes lett az ingatlan-bérbeadás

Az egymillió forintnál nagyobb ingatlanértékesítési bevétel után sem kell egészségügyi hozzájárulást fizetni.

Figyelem! Ez a hír már több mint három hónapos. A szabályozási környezet folyamatos változása miatt előfordulhat, hogy a benne szereplő leírások és magyarázok már nem időszerűek. Kérjük, győzödjön meg a leírtak aktualitásáról!

2018. január 1-jétől hatályát vesztette az egészségügyi hozzájárulásról szóló 1998. évi LXVI. törvény 3.§ (3) bek. e.) pontja, így nem kell egészségügyi hozzájárulást fizetni az olyan ingatlan-bérbeadásból származó jövedelem teljes összege után sem, ami meghaladja az 1 millió forintot.

Fontos megjegyezni, hogy e változás csak az ingatlanértékesítésből származó jövedelemre vonatkozik, az osztalék, az árfolyamnyereség, az értékpapír-kölcsönzésből és a vállalkozásból kivont jövedelem után továbbra is fennáll a korábbiak szerinti 14%-os EHO-kötelezettség.

Hoffmann Károly | adószakértő
Diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Három évig egyetemi oktatóként, majd azt követően az APEH Pest Megyei Igazgatóságán dolgozott. Irodánkban adótanácsadást, adóbevallások készítését és ellenőrzését végzi, valamint ügyfeleinknek az adóhatóságok felé történő képviseletét látja el.