Hírek

Az Internetes csalók újra a NAV nevében vadásznak adatainkra

Az Internetes csalók újra a NAV nevében vadásznak adatainkra

A napokban feltűnt az adóvisszatérítést ígérő e-mail új változata, mellyel ismeretlenek a személyes adatainkat próbálják megszerezni.

Figyelem! Ez a hír már több mint három hónapos. A szabályozási környezet folyamatos változása miatt előfordulhat, hogy a benne szereplő leírások és magyarázok már nem időszerűek. Kérjük, győzödjön meg a leírtak aktualitásáról!

Tisztelt Ügyfelünk!

Az idén kifizetett összes adót az online ügyfelek számára ellenorizték. Az év végén jelentkezzen be az alábbi linkre, és hajtsa végre az alábbi lépéseket: Adja meg nevét, vezetéknevét és azonosítószámát, és erosítse meg e-mailjeit. Biztosítjuk, hogy jogod van az ebben az évben fizetett pénz visszaszerzésére

Ellenorizze most

Kérem jelentkezzen be az adóvisszatéritési oldalra,hogy visszaigényelheti az alapokat. Kiemelt figyelemre számíthatnak a virágot, koszorút és mécseseket árusítók. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelo üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.”

- próbálkoznak a feltehetően külföldi csalók, akiknek meggyűlt a baja magyar nyelvvel.

Az üzenet fejléce a NAV hivatalos oldaláról származik, de ezt leszámítva nagyon gyenge hamisítvány. A szélhámosok meg sem próbálták elrejteni a feladó email címét és az adathalász linket.

Ne dőljünk be, a NAV a kommunikációra az Ügyfélkaput használja, az esetleges túlfizetéseket pedig csak a megfelelő nyomtatvánnyal lehet visszaigényelni, linkre kattintással nem. A hivatal külön kiemeli, hogy soha, semmilyen körülmények között nem kér bankkártyaadatokat.

Általános jótanács, hogy ha egy hivatalos helyről, jól ismert cégtől érkező e-mail magyartalan, egyszerre magázódó és tegeződő, nem használ ékezeteket, ne kattintsunk.

Dóra Zoltán | gazdasági informatikus, ügyvezető
Végzettségét tekintve közgazdász, képzettségét a gazdasági informatika területén, számvitel szervezés szakirányon szerezte. Sokéves tapasztalattal rendelkezik informatikai rendszerek fejlesztésében.
A pénzügyi terület mellett feladata a rendszerszervezés és a gazdasági folyamatok informatikai leképezése.