Feltöltési kötelezettség

2019. oktober 16.

Figyelem, változás!

A 2019. év közben történt változás nyomán megszűnt a megfizetett adóelőleg várható adóra történő feltöltési kötelezettsége Társasági adó és Innovációs járulék adónemekben (az 1996. évi LXXI. tv. 26. § (10) bek. és a 2014. évi LXXVI. tv. 16.§ (10) bek. 2019. 07. 24-től hatályát vesztette).

Nem vonatkozik azonban ez a megszűnés a helyi iparűzési adó (HIPA) feltöltésére: annak a társasági adóalanynak minősülő, kettős könyvvitelt vezető vállalkozásnak, amelynek az adóévet megelőző adóévben az éves szinten számított nettó árbevétele a 100 millió forintot meghaladta, az adóévre megfizetett iparűzési adóelőleget az adóévi várható fizetendő adó összegére ki kell egészítenie (1990. évi C. tv. a helyi adókról 41.§ (9) bek.).

A törvényi előírás szövegéből következően a társasági adó hatálya alá nem tartozó (pl. KIVA-s) vállalkozásokra a HIPA feltöltési kötelezettség nem vonatkozik.

A HIPA-feltöltési kötelezettség bevallásának és befizetésének határideje változatlanul az adóév utolsó hónapjának 20. napja (december 20.).

Rólunk mondták

Nagyon jól együtt tudunk működni, gyors és pontos információt szoktunk kapni kérdéseinkre.

Teletál Ételfutár Kft.

Mi is próbálunk minden anyagot időben, normálisan összerakva rendelkezésre bocsátani, és így persze mi is időben megkapunk mindent. Legutóbb tb-ellenőrzésünk is volt, ahonnan büntetés nélkül távoztunk, mert nem tudtak fogást találni rajtunk, de persze megint csak a jó együttműködésünk is kellett hozzá. Már hosszú évekre (inkább évtizedekre) nyúlik vissza a kapcsolatunk. Ha bármilyen kérdésünk felmerül, igyekeztek megválaszolni, segíteni.

Más Festékbolt Kft.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!