HIPA-előleg

2016. szeptember 7.

Bizonyára minden érintett adózó számára ismeretes, hogy a 2016. évre vonatkozó helyi iparűzési adóelőleg második részletét  2016. szeptember 15-ig kell megfizetni.

A közelgő határidőre több szempontból is felhívjuk a figyelmet!

Egyrészt az esedékes fizetési kötelezettség elmulasztása végrehajtási eljárás megindítását von(hat)ja maga után a vele járó minden kellemetlenséggel (inkasszó, hitelkérelmek kedvezőtlen elbírálása, pályázatokról való kitiltás, biztosítékfizetési kötelezettség stb.) együtt.

Másrészt a megadott határidőig vanlehetőség– indokolt esetben – a fizetési kötelezettség mérséklése illetve törlése iránti kérelem benyújtására. Ilyen irányú kérelem benyújtása különösen akkor indokolt, ha az adózónak láthatóan nem lesz olyan mértékű kötelezettsége, mint amilyen összeget előlegként meg kellene fizetni. 

Célszerű tehát – lehetőség szerint minél reálisabb – számításokat végezni a 2016. év egészére várható HIPA összegét illetően, s szükség esetén kezdeményezhető az esedékes HIPA-részlet mérséklése vagy törlése, ami segítheti a vállalkozás likviditását illetve a hátrányos jogkövetkezmények elkerülését.

 

A megfelelő számításokhoz javasoljuk mindenkinek a könyvelőjével való egyeztetést!

Rólunk mondták

Nagyon jól együtt tudunk működni, gyors és pontos információt szoktunk kapni kérdéseinkre.

Teletál Ételfutár Kft.

Mi is próbálunk minden anyagot időben, normálisan összerakva rendelkezésre bocsátani, és így persze mi is időben megkapunk mindent. Legutóbb tb-ellenőrzésünk is volt, ahonnan büntetés nélkül távoztunk, mert nem tudtak fogást találni rajtunk, de persze megint csak a jó együttműködésünk is kellett hozzá. Már hosszú évekre (inkább évtizedekre) nyúlik vissza a kapcsolatunk. Ha bármilyen kérdésünk felmerül, igyekeztek megválaszolni, segíteni.

Más Festékbolt Kft.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!