Két fontos aktualitás a számlakiállítással kapcsolatban

2017. február 8.

A vevő adószámát is meg kell adni, és még jobban figyelni kell az EKÁER szám igénylésére.

  1. 2017. január 1-től kezdődően fel kell tüntetni a vevő adószámát is azokon  a számlákon, melyeken az áthárított áfa összege eléri vagy meghaladja a  100 000 forintot.
  2. A NAV-tól kapott információ szerint a NAV összeegyezteti az A60-as bevallások (EU-s értékesítések illetve beszerzések) adatait az EKÁER számok igénylése során megadott adatokkal, és eltérés esetén kivizsgálja annak okát.

Mindezek alapján úgy a számlakiállítás pontosságára, mint az EKÁER szám igénylési kötelezettség teljesítésére fokozott figyelmet kell fordítani a súlyos szankciók elkerülése érdekében. A számla előírásoktól eltérő kiállítása 500 000 forintig, az EKÁER szám igénylésének elmulasztása vagy hibás adatok alapján történő igénylése az értékesített/beszerzett áru értékének 40%-áig terjedő mulasztási bírsággal sújtható.

Rólunk mondták

Nagyon jól együtt tudunk működni, gyors és pontos információt szoktunk kapni kérdéseinkre.

Teletál Ételfutár Kft.

Mi is próbálunk minden anyagot időben, normálisan összerakva rendelkezésre bocsátani, és így persze mi is időben megkapunk mindent. Legutóbb tb-ellenőrzésünk is volt, ahonnan büntetés nélkül távoztunk, mert nem tudtak fogást találni rajtunk, de persze megint csak a jó együttműködésünk is kellett hozzá. Már hosszú évekre (inkább évtizedekre) nyúlik vissza a kapcsolatunk. Ha bármilyen kérdésünk felmerül, igyekeztek megválaszolni, segíteni.

Más Festékbolt Kft.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!