Hírek

Összevonásra kerültek az egyéni TB járulékok

Összevonásra kerültek az egyéni TB járulékok

2020. július 1-től összevonásra kerültek az egyéni TB járulékok (nyugdíj-, természetbeni és pénzbeli egészségbiztosítási-, munkaerőpiaci járulék).

Figyelem! Ez a hír már több mint három hónapos. A szabályozási környezet folyamatos változása miatt előfordulhat, hogy a benne szereplő leírások és magyarázok már nem időszerűek. Kérjük, győzödjön meg a leírtak aktualitásáról!

Mivel a járulékfizetés utólag történik, mai határidővel kell először utalni ezt az egykulcsos, 18,5%-os mértékű összeget. A fizetendők tehát nem növekedtek, de egyszerűsödött a befizetés módja.

Változtak a számlaszámok is, máshová kell utalniuk a magánszemélyeknek, őstermelőknek, egyéni vállalkozóknak, kifizetőknek, illetve a munkáltatóknak.

A megfelelő célszámla kiválasztással nem kell foglalkozniuk, bérszámfejtőink már az új számlaszámra hivatkozva küldték ki a fizetendőket.

Dóra Zoltán | gazdasági informatikus, ügyvezető
Végzettségét tekintve közgazdász, képzettségét a gazdasági informatika területén, számvitel szervezés szakirányon szerezte. Sokéves tapasztalattal rendelkezik informatikai rendszerek fejlesztésében.
A pénzügyi terület mellett feladata a rendszerszervezés és a gazdasági folyamatok informatikai leképezése.