Hírek

Automatikus Agrárgazdasági Kamarai tagság tevékenységi körök alapján!

Automatikus Agrárgazdasági Kamarai tagság tevékenységi körök alapján!

2024. január 1-jével hatályba lépett a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról szóló 2012. évi CXXVI. törvény módosítása

Figyelem! Ez a hír már több mint három hónapos. A szabályozási környezet folyamatos változása miatt előfordulhat, hogy a benne szereplő leírások és magyarázok már nem időszerűek. Kérjük, győzödjön meg a leírtak aktualitásáról!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatója szerint a módosítás szerint az agrárgazdasági tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek a törvény erejénél fogva tagjává válnak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának (a továbbiakban NAK).

Az agrárgazdasági tevékenységek tevékenységi körbe való bejegyzése az agrárgazdasági tevékenység folytatásának minősül függetlenül attól, hogy a gyakorlatban végzik-e, illetve hogy származik-e abból bevétel.

Amennyiben a vállalkozás a bejegyzett agrárgazdasági tevékenységeket a gyakorlatban nem végzi, és azokat legkésőbb 2024. január 15-ig törli, úgy a 2024. évtől nem keletkezik tagdíjfizetéssel és egyéb kötelezettségekkel járó NAK tagsága.

Kollégáink átnézik, és ügyfeleinkkel egyeztetve szükség esetén törlik a kérdéses tevékenységeket.

Dóra Zoltán | gazdasági informatikus, ügyvezető
Végzettségét tekintve közgazdász, képzettségét a gazdasági informatika területén, számvitel szervezés szakirányon szerezte. Sokéves tapasztalattal rendelkezik informatikai rendszerek fejlesztésében.
A pénzügyi terület mellett feladata a rendszerszervezés és a gazdasági folyamatok informatikai leképezése.